aanbidding

Mijn top 5 voor aanbidding (oktober 2020)

Een hele goededag! Vandaag wil ik weer eens mijn top 5 voor aanbidding delen. Al een aantal keer eerder heb ik aanbiddingsnummers gedeeld en deze keer had ik weer een aantal nieuwe die me goed bevielen. Dus ik dacht: waarom zou ik ze niet delen? Voor mij maakt of breekt de muziek vaak mijn aanbidding, wanneer de tekst me afleidt, of de melodie niet mijn ding is, heb ik veel meer moeite om God te aanbidden. Puur omdat ik dan veelste makkelijk op mijn eigen irritaties ga letten… Maar laat ik jullie tijd niet langer verdoen. Hier is mijn top 5 voor aanbidding!

(Ps: Wil je eerdere delen terug kijken… Kijk dan eens hier:)

Aanbiddingsmuziek maart 2020!

Aanbiddingsnummers van oktober! – Top 5

Aanrader: aanbiddingsliederen top 5 – juni 2018!

aanbidding

1. Giants Fall – ICF worship

ICF Worship kwam weer met een schitterend nieuw nummer. Deze keer een nummer wat ze ook in een heel aantal talen (inclusief het Nederlands) hebben vertaald. Zelf luister ik alleen graag naar Engelse aanbidding, maar ik heb ook de Nederlandse variant: Niemand Groter (ICF Worship), in mijn afspeellijst staan!

2. Nobody – Casting Crowns ft. Matthew West

Deze hoorde ik van een huisgenootje van mij, en ik was meteen onder de indruk! Onze aanbiddingsmuziek gaat zo vaak over ons, en wat wij nodig hebben, en willen… Maar in dit nummer wordt juist benadrukt: wij zijn helemaal niemand omdat alles om Jezus draait! En het mooie is dat we daar dus helemaal geen identiteitscrisis over hoeven te krijgen, want Jezus ziet ons nog steeds als waardevol ;)

3. Come my Lord – Trinity

Een lied wat ik ondertussen al zo’n 10 jaar ken, maar ik vind het een heerlijk dansnummer. Het (opnieuw) uitnodigen van God in je hart, het openen en Hem vragen om je Licht en Weg te zijn, je Geneesheer. Schitterend!

aanbidding

4. No Distance // Emmanuel – Seph Schlueter

God is zó dichtbij ons, en elke keer als ik dit nummer hoor en bewust luister, komt Hij dichterbij. Het besef dat Hij dichterbij is dan de adem in onze longen. En zelfs als wij afstand van God nemen, komt Hij ons zoeken. Hij laat ons niet aan ons lot over, maar zoekt ons, roept ons en verlangt naar ons, of wij daar nou klaar voor zijn of niet. Wat een genade!

5. Battle Belongs – Phil Wickham

Onze ogen zien zo vaak maar de helft van de situatie. Alleen de ellende, pijn en het verdriet. Maar God ziet het hele plaatje. Hij ziet wat er aan de andere kant van die pijn is. En wanneer wij het gevecht aan Hem overgeven, wanneer wij op onze knieën gaan voor God, en onze handen uitstrekken naar Hem… Dan mogen we zien dat we het niet kunnen doen door onze eigen kracht. Maar Hij zal het voor ons volbrengen!

En dan zijn we alweer 5 schitterende nummers van aanbidding verder! Ik zag wel dat ik nog een heel aantal toffe liederen te delen heb, dus ik verwacht binnenkort weer zo’n blog te schrijven.

Voor nu heel erg bedankt voor het lezen, en tot de volgende keer.

Gods zegen,

Naomi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.