Zendingsreis: mijn ervaring! #1

Hoihoi, goedemorgen! In de zomer van 2016 heb ik iets meegemaakt wat mijn leven compleet heeft veranderd en daar wil ik jullie graag over vertellen. Stiekem hoop ik jullie ook nieuwsgierig of zelfs enthousiast te maken om het ook een keer te doen! Ik ben namelijk op zendingsreis geweest naar Barcelona en Malta, en dit was één van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan. Hier wil ik jullie dus ook enthousiast voor maken, en mocht ik niet genoeg hebben vertelt, mag je altijd vragen stellen!

Ik ga nog even kijken in hoeveel blogs ik het hele verhaal ga vertellen, maar vandaag ga ik jullie eerst meenemen in de aanloop naar de daadwerkelijke zendingsreis.

Wegwijzer zendingsreis

In november 2014 kwam er een groepje mensen van Jeugd met een Opdracht naar mijn kerk. (Als je meer wilt weten over die organisatie kun je even op het linkje klikken!) Ze vertelden over de zendingsreizen in Go Teams die ze aanboden en waarom het een goed idee was om hier heen te gaan. Ze boden onder andere New York, Brazilië en Roemenië aan. Op dat moment dacht ik er nog vrij weinig over en deed het eigenlijk niks. Ik wist niet precies waarom ik dat zou doen en had er geen interesse in.

In februari 2015, vier maanden nadat JmeO in mijn kerk had gesproken, kwam het ‘opeens’ weer bij me op. Nu geloof ik dus niet in toeval, en vind ik het relatief vreemd om vier maanden later opeens serieus over iets na te gaan denken, maar zo gebeurde het. Ik zocht op internet op wat de bedoeling was en hoe dat nou precies zou gaan. In de zomer van 2015 zouden ze weer een reis gaan maken naar New York. Dit zou 1850 euro kosten en daar zit alles dan bij in. Nu had ik op dat moment geen baan, en dus geen inkomen. Weinig tot geen geld op mijn bankrekening en dus eigenlijk gewoon ‘een probleem’. Toen ik aan mijn ouders vertelde dat ik daar interesse in had was dit ook mijn vaders bezwaar: dit is allemaal heel leuk, lief en aardig, maar waar ga je dan dat geld vandaan halen?! Natuurlijk had hij hier wel een punt, maar ik ben niet voor één gat te vangen dus besloot ik dat ik geld ging verzamelen. 1850 euro.

Zendingreis naar New York

Nu wil ik even voor alle duidelijkheid meedelen, dat ik dus geen vaste bron van inkomsten had, in februari bedacht dat ik dit wel eens zou kunnen gaan doen, en ik tot het einde van mei had om het geld bij elkaar te harken omdat het op tijd binnen moest zijn en ik me moest inschrijven. Dit zorgde ervoor dat ik een 3,5 maand had om 1850 euro te verdienen. En hier kan ik maar één Iemand de credits voor geven: mijn Hemelse Vader. In die drie maanden heb ik namelijk zonder baan, 2000 euro bij elkaar gehaald. Meer dan ik nodig had. God voorzag, God gaf (en geeft) niet karig, Hij is een God van overvloed, en dat mocht ik super bijzonder meemaken! Met flessenacties, taarten bakken, een dienstenveiling, om kwart over zes ’s ochtends op een rommelmarkt staan, giften van allerlei mensen mogen ontvangen en elke euro die ik vond opsparen, kwam ik aan het bedrag. 14 mei 2015. Twee weken voor de ‘deadline’. Hier heb ik God natuurlijk geweldig voor bedankt! Wat was dat een bizarre werkelijkheid. En nog steeds sta ik er versteld van als ik er over nadenk, geweldig! Dus vol enthousiasme schreef ik me in. Klaar om naar New York te gaan!

Nu zul je je misschien afvragen waarom ik jullie vertel over dit hele verhaal, want in de inleiding staat toch dat ik naar Barcelona en Malta ben geweest op zendingsreis?! En dat klopt inderdaad. Een maand nadat ik me ingeschreven had voor de reis, kreeg ik een bericht dat de reis gecanceld was. Er waren te weinig aanmeldingen. Ik was heel erg in de war. Omdat het geld verzamelen zo goed ging, dacht ik echt dat het Gods bedoeling was voor mij om naar New York te gaan. Achteraf kan ik compleet begrijpen waarom dat niet de bedoeling was van God. Maar daar wil ik later nog wat aandacht aan besteden.

Plannen met een kaart voor zendingreis

Dus toen had ik 2000 euro, en géén zendingsreis. Dit vond ik een lastig punt, ik moest dus op zoek naar een andere zendingsreis. Ik wist dat dit in 2015 niet meer ging lukken dus ging ik op zoek naar een reis in de zomer van 2016.

Over deze zoektocht, mijn uiteindelijke keuze, en waarom New York daadwerkelijk een slechter idee was, ga ik een andere keer schrijven. Laat me weten of er nog dingen zijn die ik niet genoemd heb, maar die je wel graag wilt horen!

Een goede woensdag toegewenst,

Naomi.

Lees hier deel 2

En deel 3…

En als laatste deel 4!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.