de fascinerende vrouw

Boekrecensie: De fascinerende vrouw

Een hele goede morgen! Vandaag wil ik een boekrecensie met jullie delen over het boek ‘de fascinerende vrouw’. Op een website als deze is dit een onmisbaar boek! Ik wil jullie graag meenemen in het boek en wat het met mij deed. Mocht je nog een aantal aanraders zoeken, kijk dan eens bij mijn andere boekrecensies: Boekrecensie: Worden wie ik écht ben! (het vervolg op dit boek!). Klik hier: Boekrecensie, om al mijn andere boekrecensies te lezen!

de fascinerende vrouw

Laten we beginnen met een stukje achtergrondinformatie. Het boek is geschreven in 2005 en heeft ondertussen al een 6e druk. Het bijzondere aan dit boek is de afwisseling in perspectief tussen de schrijfster en haar man. De schrijvers zijn John en Stasi Eldredge.

Je kunt het boek op een heel aantal plekken kopen, o.a. hier!

De fascinerende vrouw, het mysterie van haar ziel ontsluierd, titel en ondertitel, roept meteen een heel aantal vragen op. Voordat ik het boek las, was ik wat terughoudend. Mijn beste vriendin was er heel enthousiast over, maar de achterkant gaf een beetje een vaag beeld van het boek. Het beschrijft de inhoud, maar het doet het boek zeker geen recht!

Als ik ‘De fascinerende vrouw’ zou moeten beschrijven in één zin, zou ik het volgende zeggen: Het boek neemt de lezer mee op een unieke, intieme, bijzondere reis naar het hart en de schoonheid van iedere vrouw’. En dat is het zó waard!

Toen ik het boek zelf las, leek het alsof er iemand mijn diepste verlangens op papier had gezet, iemand die mij helemaal niet kende. Het was alsof er iemand het boek van mijn leven open deed, en stukje bij beetje liet zien waar ik altijd al naar verlangd had. Een stukje romantiek, verlangen en moed, allemaal samengezet in de verhouding tot God. Voor mijzelf voelde het alsof iemand eindelijk kon verklaren waarom een film als ‘Sissi’ en het idee van ‘een prins op het witte paard’ zo aantrekkelijk klinken.

Maar daar zat ook het mooie van ‘De fascinerende vrouw’! Want, hoewel voor veel vrouwen dat prinsesachtige gevoel iets is wat dicht bij hun hart ligt, laat dit niet de definitie van de vrouw zien, niet alleen in ieder geval. Vrouwen zijn geen hopeloze wezens die alleen maar gered moeten worden. Nee! Juist niet. In het boek wordt de schitterende balans getekend tussen romantiek en avontuur, beide die dingen waar een vrouw voor gemaakt is. En zelfs ook al voelt het misschien alsof jij je daar niet in kunt herkennen, John en Stasi, de schrijvers, herhalen keer op keer weer dat dit niet een beschrijving is voor een zwakke, timide vrouw!

de fascinerende vrouw

Het eerste deel van het boek beschrijft als het ware het ultieme verlangen van iedere vrouw. Van daaruit wordt verder gegaan. Want als je dan een stukje van jezelf hebt leren kennen, een stukje wat je misschien nog nooit eerder hebt ontdekt… Dan mag je gaan handelen. Niet dat dat boek een zelfhulp boek is, verre van zelfs. Maar zodra jij een (nieuw) stukje van jezelf leert kennen, verandert dat dingen.

Niet om meteen al te prekerig te worden, maar dit is even belangrijk ;) Onze identiteit komt vanuit God. En als je leert (of hebt geleerd) dat wij geliefd, gekozen, gewild en geheiligd zijn, gaat je perspectief op jezelf veranderen maar ook je perspectief op God! Dus wanneer jij leert dat je schoonheid ook van God komt, ga je veranderen, en je relatie met God ook.

Waarom? Wat schoonheid te maken heeft met God, Zijn verlangen en persoonlijkheid, en daarmee ook met jou, kun je lezen in ‘De fascinerende vrouw’. God heeft jou niet voor niks gemaakt zoals je bent, jij mag een stukje van God reflecteren. Een stukje schoonheid… Wow!

Nadat ik dat boek had gelezen, was één van de eerste uitspraken die ik deed: ‘mijn toekomstige man moet en zal dit boek lezen voordat we trouwen’. Wanneer wij vrouwen leren zien waar onze verlangens vandaan komen, en we dat gaan delen met de mannen in ons leven, dan geloof ik dat er zoveel intiemere en diepere relaties ontstaan! Ik geloof echt dat ‘het raadsel van de vrouw’ deels opgelost kan worden als mannen dit boek zouden lezen.

Ik hoop dat ik een stukje nieuwsgierigheid heb kunnen prikkelen. Of, wanneer je het boek al gelezen hebt, een stukje enthousiasme om het opnieuw te lezen en door te geven aan de mensen in je omgeving! Het is het waard.

Nog een heel gezegende week gewenst,

Naomi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.