Boekrecensie: Worden wie ik écht ben!

En toen was het alweer maandag. Hopelijk hebben jullie een goed weekend gehad. Vandaag wil ik een boek met jullie delen waar ik veel aan gehad heb. De titel van het boek is: Worden wie ik écht ben, Gods droom voor mij. Het is geschreven door Stasi Eldredge. Als eerste wil ik jullie wat achtergrond informatie over de schrijfster geven, daarna wat vertellen over de inhoud. Uiteindelijk wil ik graag die plus- en minpunten met jullie delen!

boek, worden wie ik écht ben, Gods droom voor mij, Stasi Eldredge

Zoals ik al zei wil ik eerst wat vertellen over de schrijfster: Stasi Eldredge. Stasi is een Amerikaanse vrouw wiens hart geraakt wordt door vrouwen. Ze heeft veel ervaring opgedaan op allerlei vlakken rondom vrouwen, van werken met tienermoeders tot vrouwen en kinderen waar ze haar liefde bij kwijt kon. Ik zou haar beschrijven als een typische vrouw, vooral na haar boek gelezen te hebben. Ze beschrijft haar onzekerheden, haar gedachtegang en hoe zij geworden is tot de vrouw die ze nu is. Dit gaf voor mij veel herkenbare punten en het zorgde ervoor dat ik me goed kon inleven. Soms heb ik moeite met Amerikaanse schrijvers omdat ze zo ‘Amerikaans’ zijn, ze kunnen groot en overdreven over komen, dit heb ik in dit boek niet ervaren gelukkig. Dit boek komt van uitgeverij Gideon, deze uitgever vind ik echt geweldig! Ik heb nog geen boek gehad daarvan die me niet beviel.

boek, worden wie ik écht ben, Gods droom voor mij, Stasi Eldredge

Maar terug naar dit boek! In Worden wie ik écht ben: Gods droom voor mij, staan 14 hoofdstukken met in het geheel 250 bladzijden. Een gedeelte van de achterkant van het boek: Misschien wil je dolgraag veranderen maar heb je geen idee hoe je dat kunt bereiken.  Stasi spoort je aan om je eigen gedachten los te laten. Je kunt jezelf immers niet genezen. En jezelf oppeppen tot je eindelijk tevreden bent met jezelf is niet de weg. Je hoeft het niet alleen te doen. God heeft dromen voor jouw leven en wil je helpen om te worden zoals jij bedoeld bent. Met hulp van God en door Zijn liefde, kun jij als vrouw worden wie je écht bent en je bestemming bereiken. Het geheim? Hoe meer jij van Hem wordt, hoe meer jij jezelf wordt.

In het boek wordt heel veel gezegd over vrouw zijn. Over hoeveel vrouwenhaat (misogynie) er in de wereld is en het shockende feit dat vrouwenhaat vaker door vrouwen komt dan door mannen. Eigenlijk toch te gek voor woorden, dat wij als vrouwen zo met het vrouw-zijn omgaan?! Het boek is veel meer dan dat, het gaat in op het verleden, heden en de toekomst. Er zijn twee hoofdstukken over ‘Onze moeders en wijzelf’. Wie ben jij als moeder of, wanneer je (nog) geen moeder bent: wat voor invloed heeft jouw moeder gehad op jou.

boek, worden wie ik écht ben, Gods droom voor mij, Stasi Eldredge

Iets wat ik wel heb moeten doen is het boek in meerdere keren lezen. Het is soms best confronterend en het deed mij goed om af en toe juist eerst te verwerken wat ik net geleerd had. Dit zorgde ervoor dat ik de keer daarna veel ontspannender las, puur omdat ik het even weg had gelegd en erover na had gedacht.

Nu wil ik eigenlijk heel graag nog véél meer vertellen over het boek maar ik raad je gewoon aan om het te lezen. Het kan misschien wat ‘heavy’ over komen maar het is echt een goed boek voor iedereen. Iedere vrouw krijgt de mogelijkheid om te worden wie ze écht is. God heeft een droom, ook voor jou. En dit boek is een heel mooi begin om daar achter te komen!

Worden wie ik écht ben: Gods droom voor mij, kun je HIER vinden voor maar €18,50!

Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag! Een hele goede en gezegende week toegewenst,

Naomi.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.