Theologie

Theologie! Een nieuwe start in een ander land…

Een hele goedemorgen! Het eerste bericht sinds lange tijd, gister liet ik al even weten via Instagram dat er vandaag weer een blogje online zou komen. De afgelopen maand was intens hectisch en ik wil heel graag met jullie delen hoe mijn leven er nu voor staat. Bereid je voor: ik ben gestopt met m’n studie, gestart met theologie, verhuisd en zelfs naar het buitenland! Dat is nogal wat, dus ik ga snel beginnen.

Theologie

Het begon allemaal 3 weken geleden, ja, verklaar me voor gek, zou ik ook doen… Drie weken geleden sprak ik met een vriendin, en ze stelde me een kritische vraag. Wat vond ik van mijn studie? In de dagen daarvoor had ik het idee dat God graag wilde dat ik uit huis zou gaan. Ik snapte niet waarom. Ik woonde een half uurtje van school vandaan, had een baan die mooi in de buurt zat en vond mijn opleiding wel prima. En verder had ik doorzettingsvermogen genoeg om de studie af te maken. Toch bleef die vraag me achtervolgen.

Mijn studie was niet écht mijn droomstudie, maar ik vond het helemaal prima om het gewoon af te maken. Op die manier kon ik gewoon een baan vinden, en dan zag ik daarna wel weer verder..  Dan zou ik later wel Gods plan volgen, toch? Eerst maar eens een diploma. Maar God was het daar niet helemaal mee eens. Hij had een wat ander plan…!

Hij liet mij stapje voor stapje zien wat ik moest veranderen aan mijn leven, zodat het ter eer van Hem zou komen. Zodat ik Zijn plan zou volgen en ik zou doen wat Hij van mij vroeg. Als eerste moest ik stoppen met HRM, best een beangstigende stap, maar het voelde gigantisch bevrijdend toen ik die stap eindelijk genomen had. Mijn ouders waren daar in eerste instantie best wel over in de war: waarom zou ik stoppen met een studie in het begin van het tweede schooljaar?!

Theologie

Stapje voor stapje liet God me zien wat ik moest doen. Hij vroeg me om de controle los te laten en Hem te vertrouwen. Dat is best pittig en spannend als je niet weet wat je hele toekomst gaat zijn op dat moment! Maar Hij is trouw en liet me zien waar ik heen moest, theologie. Theologie was iets wat vrij veel mensen me al hadden gevraagd, ‘hey, is dat niet wat voor jou’ en ‘oh, als je zo bezig bent met God, moet je maar theologie gaan doen’, waren veel gehoorde commentaren. Zelf twijfelde ik hier over, was dit écht wat Hij wilde dat ik ging doen?

Gelukkig werd het heel snel duidelijk door de vraag die werd gesteld: wat is het doel van je leven, wat wilde je altijd al doen? Meteen wist ik het antwoord: een kerk oprichten. Dit was mijn droom al een tijdje! Hier had ik alleen de handvatten nog niet voor.

God besloot om mij op die manier duidelijk te maken wat ik moest doen, andere mensen wezen het allemaal aan, en ik kreeg de bevestiging door die vraag. Ik wilde een kerk oprichten en hét gene wat ik nodig had, was theologie!

Nu bleef er één vraag over, waar? Er zijn in Nederland meer dan genoeg plekken om theologie te gaan studeren. Al snel bleven er twee plaatsen over, HBO niveau, deeltijd in Amersfoort, of de universiteit, voltijd, in België, Leuven. Natuurlijk moest ik weer even flink eigenwijs zijn, dat snap je ;) Ik wilde het liefst zo makkelijk mogelijk naar Amersfoort. Terwijl ik ook wel zag dat België perfect was, ik kon me dit schooljaar nog inschrijven, had mijn P en kon uit huis. En toch wilde ik nog even uitstellen. Maar God bleef aanhouden en hier liet ik me uiteindelijk door overhalen. Ik ging naar België.

Theologie

In één week tijd moest ik al mijn uitzet bij elkaar sprokkelen, een bus regelen om naar België te verhuizen en een goede vriend van me helemaal uithoren. Hij zat ook op de school waar ik heen zou gaan, dus hij kon mij alles vertellen wat ik moest weten. Ik heb hem helemaal ondervraagd zodat ik maar zo goed mogelijk voorbereid was! In die week was God ook heel bijzonder continue aanwezig, Hij liet zien dat Hij alles in Zijn hand heeft. Hij wist wel wat Hij deed, en dat liet Hij duidelijk merken in alles wat er gebeurde.

Ondertussen heb ik het introductieweekend en de eerste lesweek bijna helemaal achter de rug. En dit weekend ga ik heerlijk naar huis, even genieten van mijn eigen kamertje alleen en vol rust haha. Wat is er veel gebeurd afgelopen drie weken, wat is God actief geweest in mijn leven. Zo wil je het toch nooit meer anders?!

Ik zal hopelijk de komende tijd wat meer vertellen over alles, het introductieweekend, mijn klas, de lessen, zo zijn jullie weer helemaal up-to-date!

Een gezegend weekend,

Naomi.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.