Bijna onderweg: Jongerenreis naar Israël met Israelidoed!

Een hele goedemorgen! Het is een tijdje geleden, maar ik ben er weer! Na mijn huishoudelijke mededelingen was ik even compleet niet gemotiveerd om tijd te besteden aan schrijven. Maar ik ben terug -voor nu-. Ik ben namelijk super enthousiast; aanstaande woensdag ga ik naar Het Beloofde Land. Israël. Een klein stukje proeven van het Koninkrijk dat komen gaat. Woensdagochtend vertrek ik zo rond half 8 richting Eindhoven Airport om op jongerenreis naar Israël te gaan!!

Ik heb er zóóveel zin in, ik kan het amper geloven dat het moment waar ik nu al ruim een half jaar naar uitkijk, bijna zover is!

jongerenreis naar Israël

Nu heb ik even nagedacht over waar deze blogpost precies over zou moeten gaan. Heel interessant vinden jullie het waarschijnlijk toch niet wat ik allemaal mee ga nemen. En als je wilt weten wat ik allemaal ga doen moet je vooral nog eens terug komen. Ik ben namelijk van plan om hier een soort dagboekje te plaatsen zodra ik weer terug ben! (Spoiler alert: het heeft ook te maken met kamelen, raften en bomen planten ;))

Vandaag wil ik daarom wel met jullie wat speciale profetieën delen over Israël uit de Bijbel. Dan eindig ik met een gebed en hoop ik nog de tijd te hebben om voor donderdag een artikeltje te schrijven voordat ik ga. Ik weet namelijk niet precies zeker wanneer en of ik goede internet heb om nog een artikeltje te schrijven in Israël! Daar gaan we achter komen, maar voor nu: 2 profetieën over Israël.

Definitie ‘Profetie’

“Voorspelling”

bron

Een profetie is dus een voorspelling van de toekomst. Iemand spreekt door de Heilige Geest Gods woorden uit. Deze Woorden geven zo een belofte of voorspelling van de toekomst weer. Dit is in de Bijbel ook op heel veel plekken gedaan over Israël. Ik wil twee profetieën delen: 1 – leven in de Dode Zee. 2 – de terugkeer van de Joden.

Leven in de Dode Zee

Zoals de naam het al zegt: leef(t/de) er niks in de Dode Zee. Het is zo gigantisch zout dat mensen er blijven drijven en er niks kan leven en groeien. Nu staat in de Bijbel in Ezechiël 47:8-9 het volgende: Hij vertelde mij toen: ‘Deze rivier stroomt in oostelijke richting door de woestijn en door het Jordaandal naar de Dode Zee, waar het het zoute water zal genezen en weer fris en helder zal maken. Alles wat met het water van deze rivier in aanraking komt, zal leven. De Dode Zee zal wemelen van vis, omdat haar water weer zuiver zal zijn. Waar dit water ook stroomt, zal het leven brengen.’ 

Uit recent onderzoek is gebleken dat dit daadwerkelijk aan het gebeuren is. Er zijn levende organismen gevonden maar zelfs zoet water dat wemelt van de groene planten en allerlei vissen! (bron) Dat is wéér iets dat Jezus’ terugkomst dichterbij doet komen. Weer een profetie vervuld. 

Zelf zal ik ook naar de Dode Zee gaan en het is een mooie gedachte dat God ook daar aan het werk is!

Israël komt vanuit alle uithoeken van de aarde

Een heel actueel iets is de terugkeer van alle Joden naar Israël. God zegt in Jesaja 41: 8-9: Maar wat u betreft, Israël, u bent van Mij, Ik heb u uitgekozen. Want u bent nakomelingen van Abraham en hij was mijn vriend. Ik heb u vanuit de uithoeken van de aarde teruggeroepen en gezegd dat u Mij alleen moest dienen, want Ik heb u gekozen en zal u niet in de steek laten. God heeft beloofd om alle Joden weer terug te laten keren naar Israël, en niets is relevanter dan dat op dit moment. Van over de hele wereld realiseren Joden dat ze thuis horen in Israël.(bron

Jongerenreis naar Israël

Als laatste wil ik een gebed met jullie delen, hopend dat jullie deze met mij bidden:

Hemelse Vader, Abba,

in Uw woord heeft U zoveel dingen beloofd en voorspelt over het volk Israël. U heeft zoveel zegeningen gegeven aan Uw volk en daar mag ik steeds meer over leren. Dank U dat er steeds meer Joden naar Israël vertrekken, Heer, dit voelt als een stap dichterbij de terugkomst van Uw Zoon! Ik wil bidden voor de vrede van Jeruzalem, niet alleen wanneer daar door toeristen gereisd wordt, maar ook voor de Joden in het land.

U heeft beloofd dat U zegent wie Israël zegent, en vervloekt wie Israël vervloekt. Daarom wil ik vanuit het diepst van mijn hart vragen om Nederland weer ‘pro Israël’ te laten worden. Heer, wij hebben Uw zegen nu meer nodig dan ooit, en zoals wij ons nu gedragen als land, gaat dit mis! Laat de mensen die macht hebben de juiste keuzes maken zodat Uw volk daarin gezegend wordt en daarmee wij als land ook.

Machtige Vader, laat mij zien waar ik kan verbeteren richting Israël. Waar ik dingen anders moet doen om Uw volk beter te behandelen maar ook waar ik meer betrokken kan zijn bij Joden. Ik wil meer betrokken zijn bij Uw volk waar dat kan. Help mij om een zegen te zijn voor de mensen om mij heen, wat ik ook doe deze zomer.

Dit alles breng ik bij U in de naam van Jezus,

Amen.

Shalom en een gezegende week gewenst,

Naomi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.