Boekrecensie: Reporter van Gods Geest

Een hele goede morgen! Het duurde even maar ik heb me eindelijk neergelegd bij het feit dat ik geen tijd had voor goede foto’s voor deze blogpost. Dus vandaag pluk ik ze van internet en schrijf ik de, al eerder besproken boekrecensie over Reporter van Gods Geest. Na dit boek gelezen te hebben wist ik: dit wil ik met jullie delen. En ik heb er nu de mogelijkheid voor, so let’s do this!

Boekrecensie over Reporter van Gods Geest

Het boek is geschreven door John Sherrill. Hij is Amerikaans en journalist dus dit zorgt altijd wel voor een spannende combinatie -vind ik-. Vaak vind ik Amerikaanse boeken te overdreven maar het was wel een Gideon boek, dus besloot ik om ervoor te gaan. Het boek is overigens op dit moment ook maar 4 euro, dus armoe kun je er niet van leien.

Reporter van Gods Geest is hier te koop!

John Sherrill schrijft over zijn eerste kennismaking met de Pinkstergemeente. En hij komt uiteindelijk tot de conclusie dat dit een volwaardig zusje is van de Rooms Katholieke en Protestantse kerken. Dit gebeurd niet zomaar. Hij gaat langs bij geleerden die dingen weten over de Pinkstergemeente, bezoekt zelf een aantal keer zo’n kerk en is zelfs heel afstandelijk. Hij vindt het maar vreemd en zijn vrouw en hij proberen de nodige afstand te bewaren.

In dit boek wordt dit ook allemaal beschreven, en het begint bij de zoektocht naar de oorsprong van de kerk. Er wordt gesproken over Gods kracht en de het spreken in tongen. Ik wil verder niet teveel vertellen over de inhoud want dat verhaal is niet samen te vatten. Heel veel (voor mij) nieuwe informatie en dit leest ieder op haar eigen manier!

Toen ik het boek aan het lezen was voelde ik me compleet niet op mijn gemak. Ik kende het fenomeen ‘spreken in klanktaal/tongen’, wel maar had het nog nooit iemand horen doen en wist niet zo goed wat ik er mee moest. Ik vroeg me eerlijk gezegd zelfs af of het wel écht christelijk is. Niet omdat ik de Bijbel nog nooit gelezen had, maar omdat ik me afvroeg waarom nog niet meer mensen dat kennen of doen als het zo christelijk is. Nu bleek later wel dat dit gewoon ligt aan de mensen waarmee ik om ga. Zij komen niet uit een Pinkstergemeente of hebben daar nog nooit over nagedacht. Het is voor mij dan ook echt een eye opener geweest. Nog nooit had ik zo nagedacht over Gods Geest en ik ben er sindsdien wel over uit dat ik heel graag een keer naar een Pinkstergemeente toe zou willen gaan, gewoon om eens te zien hoe dat dan gaat!

Ik zou jullie wel willen aanraden om dit boek te lezen, vooral als je weinig of niets met een Pinkstergemeente hebt. Het geeft je inzicht en leerpunten om zo ook meer te leren over de kerk. Het is zó’n goedkoop boek dat je hem bijna niet kunt laten liggen.

Mocht je hem al gelezen hebben dan hoor ik het graag, ik ben erg benieuwd wat je ervan vond!

Naomi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.