4 dingen waar ik dankbaar voor ben!

Dankbaar, iets wat je zo makkelijk vergeet te zijn maar wat zo belangrijk is! In de Bijbel (Kol 2:7) staat dat wij vervuld moeten zijn van dankbaarheid. Nu ben ik vaak vervuld van een hele boel, maar dankbaarheid schiet er akelig makkelijk bij in. Het leven kan soms zo druk zijn dat ik mijzelf af en toe moet stoppen om te zorgen dat ik überhaupt nog tijd maak voor God. En op de één of andere manier is het nog moeilijker om tijd te maken om dankbaar te zijn. Daarom leek het mij wel mooi om mijzelf te verplichten eens in de zoveel tijd een artikeltje te schrijven over een aantal dingen waar ik dankbaar voor ben. Zo kan ik mijzelf motiveren en nog meer leren over God!

dankbaar in Engels

1

Ik ben dankbaar voor het prachtige weer. Het is nu al een week super warm en fijn weer, en zoals de weersvoorspellingen zijn, gaat dat niet binnenkort ophouden. Van dit weer kan ik zo gigantisch genieten, lekker buiten: zonder jas en gewoon ontspannen! Nu weet ik dat ik vaak genoeg zeur tegen andere mensen over dat het zo warm is, maar ik heb liever dit warme weer dan -15!! Daarom wil ik er nu heel bewust bij stil staan: ik ben dankbaar voor dit heerlijke weer.

2

God wil ik ook danken voor het doorlopen van dit schooljaar. Dit hele schooljaar heb ik tot nu toe relatief simpel doorlopen, soms wat stressvol maar het ging gewoon goed! Ik ben dankbaar dat ik tot nu toe gewoon kon leren, werken en leven naast elkaar. Dat ik hulp kan inschakelen wanneer dat nodig was. Ik ben God dankbaar voor het verstand dat Hij mij gegeven heeft waarmee ik tot nu toe veel heb mogen leren!

dankbaar herfst

3

Dankbaar zijn voor mensen met een kritisch oog. Soms is het best lastig om te horen dat je iets verkeerd doet en best wel mag gaan veranderen. Toch ben ik erachter gekomen dat je alleen kunt veranderen als jij je bewust bent van de fouten die je maakt. Als mensen mij laten zien dat ik iets beter anders kan doen, denk ik er altijd serieus over na. Nu is het de ene keer relevanter dan de andere keer, maar ik vind het belangrijk om te leren van mijn fouten. Dat is waarom ik dankbaar ben voor mensen die kritisch zijn op wat ik doe of zeg: laat het me maar zien! -Alleen zolang dit respectvol gebeurt trouwens, anders krijg je me waarschijnlijk vooral heel erg boos ;)-

4

Als laatst -maar zeker niet minst- ben ik ontzettend dankbaar voor de Bijbel(app). Natuurlijk ben ik gewoon super dankbaar dat ik Gods woord heb om in te lezen en uit te leren. Door de Bijbelapp werd dit alleen maar makkelijker. Ik kan gewoon mijn telefoon pakken en ik ben in een paar seconden in het Bijbelboek waar ik wil zijn. Gisteren vroeg mijn oom mij of ik een Bijbel had waardoor we daarin even konden zoeken naar een bepaald gedeelte. In plaats van een Bijbel op te halen, pakte ik mijn telefoon. Na het gebruiken van de zoekfunctie kwamen we erachter dat er in Genesis (6:4) geschreven is over reuzen op de aarde!! Hij vond het helemaal handig en ik ben nu vooral heel nieuwsgierig naar meer informatie over die reuzen haha! Omdat de Bijbel zo makkelijk toegankelijk is ben ik dankbaar.

 

Dat waren mijn vier redenen om dankbaar te zijn, ik ben benieuwd wat voor redenen jij hebt voor dankbaarheid?

 

Naomi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.