Hoe maak je een UNIEK belijdeniscadeau?!

Een hele goede tweede Pinksterdag gewenst! Gisteren was ik uitgenodigd bij de belijdenisdienst van een vriendin. Dit vond ik natuurlijk erg speciaal en ik wilde graag een speciaal cadeautje meenemen. Een paar weken geleden ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden voor een belijdeniscadeau. Ik vroeg aan de vriendin wat haar favoriete Bijbeltekst was, of ze een lievelingslied had en of ze nog wensen had aan christelijke boeken. Op die manier wilde ik vast inventariseren over mogelijkheden. Het bleek wat minder simpel dan dat, want ze had niet echt een favoriete Bijbeltekst, lievelingslied of een wens voor een christelijk boek. Dus. Daar was ik weer bij af. Nu moest ik toch echt even het onderste uit mijn hersenen naar boven graven om te bedenken wat ik haar nou zou geven voor een belijdeniscadeau.

Vandaag wil ik met jullie delen wat voor cadeau ik haar uiteindelijk gisteren gegeven heb. Ik wilde zeker zijn dat niemand anders hetzelfde had, en dat is ook niet gebeurd!

Belijdeniscadeau

Dit is het uiteindelijk geworden. Ik kocht een pegboard en kon aan de slag om het een persoonlijk geheel te maken. Dit is daarom ook ideaal aan te passen aan de persoon aan wie je het geeft. Als eerste ging ik op zoek naar het boek. Ik wilde graag een boekje erbij doen om ervoor te zorgen dat het ook leerzaam was. Het is een cadeau waarmee je de ander ook een bijzondere boodschap mee kunt geven. Ik koos voor het boek: ‘Zoveel hou Ik nou van jou’ van David Sörensen. Hierin staat Gods liefde op een hele persoonlijke mooie manier verwoord. Het is een belijdeniscadeau, maar ze heeft er haar hele leven wat aan!

Belijdeniscadeau kaarten

Vervolgens zocht ik drie kaarten uit. Dit deed ik omdat ik ze dus op het pegboard wilde neerzetten, op deze manier kan degene die belijdenis heeft gedaan ze afwisselen en kun je op alle drie een persoonlijke tekst zetten. Ik koos ervoor om tijdens mijn stille tijd te bidden voor de juiste Bijbeltekst die ik achterop de kaarten kon schrijven. Ik wilde dat het enigszins te maken had met de voorkant van de kaart maar ook dat het bij de persoon zou passen. Uiteindelijk heb ik twee Bijbelteksten opgeschreven en op de derde kaart heb ik (kinderopwekkingslied 233) ‘God heeft een plan met je leven’ geschreven.

Belijdeniscadeau sleutelhanger

Als laatste heb ik gezocht naar iets wat daadwerkelijk aan het haakje van het pegboard kon hangen. Dit werd als snel een sleutelhanger, in plaats van een sleutelhanger kun je natuurlijk ook prima een armbandje/kettinkje of ander sieraad ophangen. De sleutelhanger die ik koos, zei: ‘She is clothed with strenghed and dignity and she laughs without fear of the future’ (Spreuken 31:25 – Kracht en waardigheid stralen van haar af en zij ziet elke dag met vertrouwen tegemoet).

Belijdeniscadeau inpakken

Uiteindelijk heb ik alles ingepakt en op het kaartje (rechtsboven op de foto) haar gefeliciteerd met haar belijdenis. Op deze foto zie je overigens niet de kaarten die linksboven stonden uiteindelijk. Ik moest op het laatst nogal haasten en had geen tijd meer om foto’s te maken. Maar op de eerste foto in dit artikel kun je prima zien hoe het eruit zag zonder inpakpapier.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie op zoek gaan naar een belijdeniscadeau! Waar letten jullie op? Ik hoor het graag van je.

Naomi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.