Mijn top 5 christelijke blogs!

Een hele goedemorgen allemaal! Vandaag wil ik graag mijn 5 favoriete christelijke blogs met jullie delen. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, en ik mis vast een aantal hele bekende -die ik dan dus niet ken- maar ik hoop jullie ook wat nieuwe blogs te laten zien! Ik hoor graag van jullie als ik er nog één niet genoemd heb die ik écht had moeten noemen. Laat het me weten, lees je mee?

Christelijke blogs typen

Desiring God 

De eerste blog die ik met jullie wil delen is een Engelse website. Hij is opgericht aan de hand van een geschreven boek, Verlangen naar God, dat geschreven is door John Piper. Deze blog schrijft over alles. -Vrij letterlijk, ik verbaas me elke keer weer dat ze een nieuwe blogpost kunnen bedenken!- Het is wel duidelijk geschreven vanuit een bepaalde visie en ‘zwaarte’ van het geloof, hier kan ik zelf vrij makkelijk in relativeren waardoor ik het niet ervaar als vervelend. Als je hier klikt kom je op deze site uit!

Zij Lacht

ZijLacht is een website waar niet alleen wordt geblogd, maar ook leuke spulletjes worden verkocht en waar daadwerkelijk een platform is ontstaan vol met (jonge) christelijke vrouwen. Zij posten met enige regelmaat een nieuwe blog wat ook altijd weer een nieuw interessant onderwerp aansnijdt. Ze hebben ook een groep op Facebook waar je als christelijke vrouwen elkaar kunt leren kennen en zo dus hele waardevolle vriendschappen kunt ontwikkelen**. Ik vind het bijzonder dat er zo’n community is waar je terecht kunt. ZijLacht is zeker een aanrader.

CIP.nl

CIP heeft dagelijks meerdere nieuwe onderwerpen waarover vanuit een christelijk oogpunt wordt geblogd. CIP past niet helemaal thuis in het rijtje met bloggers. Ze geven graag een andere kijk op het nieuws, bijvoorbeeld over Israël. Ook worden er persoonlijke verhalen gedeeld. Het grootste nadeel van CIP is dat je voor relatief veel blogs moet betalen, en een CIP+ abonnement moet aanschaffen. Nu heb ik al genoeg abonnementen, dus heb ik zelf op dit moment geen behoefte aan deze artikelen. Maar mocht je nog op zoek zijn naar een wat informatieve blog, dan is CIP.nl wel wat voor jou!

Christelijke blogs typen

De Olijftak

De Olijftak leerde ik kennen toen ik de oprichtster sprak en zij vertelde dat ze deze blog vol overdenkingen had. Sinds december 2019 werkt de Olijftak samen met LifeFlow (klik hier voor die website! Zie het als een bonus ;)). Dit is een andere toffe organisatie die elke maand een nieuw maandthema heeft. Aan de hand van dit maandthema schrijven ze bij De Olijftak nieuwe overdenkingen, een super gave samenwerking! Mocht je meer willen lezen over De Olijftak, klik dan even hier!

Lazarus

De laatste in het rijtje met christelijke blogs is de website: Lazarus. Hét online platform voor progressieve christenen zoals ze zich zelf noemen. Tja, dit zei mij zelf niet zoveel maar ik lees wel graag verschillende blogs van verschillende kerkstromingen. Ik kan er bijna altijd wel wat uithalen en ook hier is dat het geval. Er wordt gesproken over Israël, maar ook over persoonlijke ervaringsverhalen waar ik me soms best in herken! Als je er een kijkje wilt nemen moet je even: hier! klikken.

Dat was hem weer voor vandaag.

Ik wil jullie een hele fijne woensdag toewensen en ik hoop dat je nog een goede week hebt,

Naomi

**- Voor alle duidelijkheid, een vriendschap via het internet is altijd oppassen. Degene kan zich anders voordoen dan hij/zij is. Zorg er dan ook altijd voor dat je voorzichtig omgaat met persoonlijke informatie en niet zomaar deze persoon bij je thuis uitnodigt. Mocht je deze persoon toch graag ontmoeten, Skype dan eerst eens een keertje en spreek altijd af op een openbare plek met veel mensen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.