Top 5 worshipliederen #Mei

Woensdag! Midden in de week maar zondags niet ;) Dat is altijd wat er in mijn hoofd achteraan komt als ik wil zeggen dat we weer in het midden van de week aangekomen zijn. Tja, een beetje uniek zullen we het maar noemen haha. Vandaag is het weer tijd voor mijn top 5 worshipliederen. Deze keer natuurlijk van de maand mei. Het zijn weer een aantal liederen die ik continue bij me draag. Ik heb ze steeds in mijn hoofd en neurie ze de hele dag door. Zolang het voor God is, maakt het niet uit, zullen we maar zeggen ;)

1

Het eerste nummer heet Word of Life van Jeremy Camp. Gods Woord geeft leven. En dat komt in dit lied heel duidelijk naar voren. Het is overigens ook echt een liedje wat in je hoofd blijft zitten. Dat heb ik bij dit nummer nu al heel vaak gehad. Toch vind ik het een heerlijk nummer wat ik graag luister.

2

Van Ashes Remain, het lied Change my life. Een wat dieper en serieuzer lied, maar het is zo duidelijk hoe Gods kracht aanwezig is in de tekst. God kan alles, de grootste dingen die je kunt bedenken: een dode levend maken, oceanen droog laten lopen, bergen verzetten. En omdat Hij dat allemaal kan, kan Hij ook mijn leven veranderen op de plekken waar het nog niet naar Zijn wil is. Krachtig lied!

Rise van Danny Gokey. Wij zijn gemaakt voor meer, voor iets groters. We zijn het licht en het zout van de aarde. Daarom mogen we opstaan en Gods liefde uitstralen. Als prins en prinses mogen we Gods plan uitvoeren! Hoeveel tegenslagen er soms ook zijn. Het belangrijkste is om Jezus voor ogen te houden. Dan komt het altijd weer goed.

4

Op nummer vier (in willekeurige volgorde) staat Fearless  van Jasmine Murray. Wij hebben niet een geest van angst gekregen, maar een geest van liefde! We mogen zonder angst leven. Zonder tegengehouden te worden of zelf een stapje terug te doen. Als God voor ons is, wie kan dan tegen ons zijn? Een lekker nummer, gezongen door een vrouw met een prachtige stem!

Matthew West schreef het lied Broken things. Het gaat over Genade als koninkrijk. Dat het soms kan voelen als een stad waar jij niet binnen mag komen omdat je zoveel verkeerde dingen doet en toch niks te bieden hebt aan de Koning (wat Hij nog niet heeft). Maar dan blijkt dat deze Koning anders is. Hij gebruikt juist de mensen die fouten maken en niks te bieden hebben om zo Zijn liefde te kunnen delen. Gods liefde is onvoorwaardelijk!

En dat vind ik een mooie afsluiter. Vergeet dat de rest van de week niet! En wie weet heb je nog wat aan deze worshipliederen.

Heb jij nog aanraders voor mij?

Naomi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.