Waar ik mijzelf zie over vijf jaar

Goeiemorgen! Iets waar ik in mijn tussenjaar veel over nagedacht heb is mijn toekomst, wat zou ik over een jaar doen, wat betekenen bepaalde keuzes voor mijn toekomst, wat zou ik graag willen bereiken? Wat is Gods plan voor mijn leven en hoe kan ik de juiste keuzes maken om zo ook dat plan te volgen? Best een heel aantal (relatief) belangrijke vragen, waar ik lang nog niet allemaal een antwoord op heb! En al die keuzes en plannen die ik maak voor de komende jaren, zijn natuurlijk allemaal, zoals in Spreuken 16:1, door de Heer bepaald. Een mens kan van alles van plan zijn, maar de Here bepaalt de loop van de gebeurtenissen. Of anders gezegd: de mens wikt, God beschikt. En toch wil ik juist met die gedachte aan jullie vertellen waar ik mijzelf zie over vijf jaar. Mede zodat ik het zelf terug kan lezen en kan zien wat er nou daadwerkelijk van terecht is gekomen haha! Lees je mee?

Welke kant op in de toekomst?

Familie

Over vijf jaar ben ik 24, en hoop ik een vriend te hebben, met een beetje ‘geluk’ -of gewoon Gods plan- ben ik dan getrouwd en hebben we samen een leuk huisje. Sowieso hoop ik dan uit huis te zijn, een fijn appartementje te hebben in een leuke stad. Ideaal zou ik super graag in het buitenland wonen, of dit het Midden Oosten of Duitsland is, weet ik nog niet. Eerst het één en dan het ander zou ik ook prima vinden. Ik verwacht geen kinderen te hebben maar eventueel wel een huisdier, een hamster ofzo. Financieel ben ik prima in staat om voor mijzelf te zorgen, en heb ik verder geen schulden. Uiteindelijk zou ik het graag goed voor elkaar willen hebben.

Carrière 

Dit vind ik een lastig onderwerp om over te schrijven. Ik heb namelijk compleet geen idee wat ik ‘later als ik groot ben’ wil worden. Hierin wil ik me ook compleet laten leiden door God, om zo Zijn plan te volgen. Toch heb ik wel een aantal dromen die ik graag zou willen verwezenlijken, ik weet alleen niet hoe realistisch het is om dit binnen vijf jaar te willen. Als ik over vijf jaar getrouwd ben, hoop ik een kerk opgericht te hebben, lekker ambitieus, maar wie niet waagt, wie niet wint! Maar deze kerk kan ook op latere leeftijd nog prima opgericht worden. Wel vind ik het belangrijk om dit samen met mijn man te doen zodat we elkaar kunnen steunen.

Een eigen kerk in de toekomst?

Reizen

Iets wat ik super graag doe is reizen. Ik heb al aardig wat reizen gemaakt in mijn leven en het lijkt me super om hier nog heel wat jaren mee door te gaan. Over vijf jaar verwacht ik minimaal vijf nieuwe landen bezocht te hebben. De eerste is al geboekt, Israël, deze zomer! En daar heb ik ontzettend veel zin in ;) Ik heb in de afgelopen vijf jaar in zeven nieuwe landen geweest en dat was super speciaal. Zoveel nieuws ontdekt en leren kennen en dat zou ik graag nog een tijd door blijven doen. Ik heb geen specifieke landen waar ik per se heen wil, dus wat dat betreft is het ook niet heel moeilijk om nieuwe landen te vinden!

Geloof

Qua geloof hoop ik gegroeid te zijn, God nog beter te kennen en meer op Jezus te lijken. Ik hoop dat ik meer op God vertrouw, en ook meer voor God te doen. Ik wil meer durven, de Heilige Geest beter leren verstaan en meer durven om te handelen naar wat God van mij vraagt, dat vind ik soms nog erg moeilijk. Ook hoop ik in de komende jaren nog minimaal twee keer een zendingsreis te maken om zo Jezus’ liefde verder te verspreiden en meer mensen enthousiast te maken over Jezus. Ik hoop meer Bijbel verzen uit mijn hoofd te kennen en te groeien als christen. Uiteindelijk wil ik graag nog veel meer leren over mijn Hemelse Vader en Zijn ondoorgrondelijke liefde voor mensen.

En dat waren al de plannen en ideeën die nu bij me opkwamen. Deo volente (als God het wil) natuurlijk. Toch wil ik God ook danken voor de mogelijkheid om te dromen, dat is echt een geschenk!

Alvast een heel fijn weekend gewenst en tot volgende week,

Naomi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.