Bidden voor je toekomstige man!

Goeiemorgen! Na een hele drukke, hectische week wil ik vandaag iets met jullie delen waar ik veel over nadenk: de toekomst. Dit is voor mij iets waar ik heel open in sta en erg van geniet om over te fantaseren: ga ik ooit, en zoja met wie, ga ik trouwen? Waar ga ik wonen? Wat voor beroep oefen ik uit? Ik ben nu nog jong genoeg om hier heerlijk over na te denken zonder verplichtingen. Ik heb geen vriend, woon nog bij mijn ouders en doe een opleiding waar ik heel veel kanten mee op kan. Ook betekent dit dat ik wil bidden voor mijn toekomstige man. Mijn toekomst ligt aan mijn voeten!

Toekomstige man en vrouw.

Dat dit nog niet vast ligt, betekent ook dat ik eigenlijk gewoon geen idee heb. Dit is ook de reden dat ik ook over mijn toekomst praat met mijn Hemelse Vader. Hoe zie ik mijn toekomst en is God het daar mee eens of heeft Hij hele andere plannen? Natuurlijk had het me super tof geleken om al een aantal jaar een vaste relatie te hebben, dat ik ervan uit kan gaan dat ik met deze man ook ga trouwen. Maar zo is het op dit moment gewoon niet en daar praat ik over met God. Hij weet wat het beste is, ook al voelt het soms alsof Hij (met alle respect) wel heel erg rustig aan doet om mijn prins op het witte paard aan mij bekend te maken.

Ik heb besloten om, ondanks dat ik niet weet wie deze man is, toch voor hem te bidden. Hoe ik daarbij kom? Mijn moeder heeft van jongs af aan gebeden voor mijn toekomstige man. En dit deelde ze ook altijd. Ik had toen ik 7/8 jaar oud was een super grote crush op een jongen die ik kende, lees: ik sprak continue over hem, deed mijn best om hem veel te zien en mijn ouders werden gek van mij over hem. Elke keer dat ik over hem sprak vertelde mijn moeder dat zij voor mijn toekomstige man aan het bidden was. Ze vertelde ook dat als deze jongen door God uitgekozen was om mijn man te worden, dit wel zo zou lopen. Hierdoor kreeg ik het idee om ook voor mijn toekomstige man te gaan bidden, nog niet op die leeftijd toen maar wel nu ik ouder ben en besef hoe belangrijk dat is. Oh, en even voor jullie informatie: die jongen en ik zijn nooit samen geweest en hij heeft hartje winter mijn hart gebroken door mijn sneeuwbult kapot te maken ;) -Tja…. Ik stond te huilen in de keuken en riep dat ik hem ABSOLUUT nooit weer wilde zien- Ik was 11 hahaha.

Toekomstige man en vrouw?

Ondanks dit liefdesverdriet ben ik begonnen met bidden voor mijn toekomstige man. Voor zijn gezondheid, zijn familie, zijn vrienden, eventuele huisdieren en zijn geloof. Meer nog: dat hij Jezus ook zou aannemen als zijn Redder en Hem nooit meer loslaat. Ik heb een tijdje gehad waarop ik dacht dat een man prima christen zou kunnen worden als ik hem zou leren kennen, dit was immers ook met mijn vader en moeder gebeurd. En nu zeg ik niet dat dit niet mogelijk is want hey, we hebben een God die alles kan! Maar, nadat ik mensen om me heen kreeg die een diepe passie voor Jezus hebben, besefte ik dat een man die Jezus kent zóveel aantrekkelijker is voor mij. De passie en liefde voor dezelfde Man als waar ik helemaal gek op ben, dat klinkt als een goede match. Ik las daar laatst een hele mooie quote over: A woman’s heart should be so hidden in God that a man has to seek Him just to find her. – Max Lucado/Maya Angelou. (Vertaling: een vrouw haar hart zou zo verborgen moeten liggen in God dat een man God moet zoeken om haar te vinden.) En hier ben ik het helemaal mee eens! Een relatie is een drie-eenheid. God-man-vrouw. Een relatie met God in het midden is krachtig.

Happily ever after bordje met toekomstige man

Uiteindelijk ben ik bewust op zoek naar Gods bedoeling voor mijn toekomst. Met of zonder man. Gelukkig dat ik niet hoef te beslissen hoe mijn leven loopt en dát het gewoon loopt. God weet wat ik nodig heb, wat het beste is voor mij en waar mijn hart naar verlangt. En daarin vertrouw ik op Hem!

Hoe kijk jij naar de toekomst en waar zoek jij naar in een man?

Een fijn weekend gewenst,

Naomi.

 

Photo 1 by Gianni Scognamiglio on Unsplash

Photo 2 by Ben Waardenburg on Unsplash

Photo 3 by Ben Rosett on Unsplash

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.