PrayerPoints #2

Heyhoi! Wat leuk dat je er weer bent. Vandaag wil ik weer wat PrayerPoints met jullie delen. PrayerPoints zijn gebedspunten die zowel persoonlijk als algemeen zijn en die jij met mij mee kunt bidden. Pas zo vooral zo aan dat jij je er ook in herkent! Aan het eind zal ik er een gebedsvorm van maken zodat je deze kan bidden. Graag hoor ik in de reactie’s of op Instagram wat voor gebedspunten jullie hebben waarbij ik kan meebidden met jullie! Ik hoor het graag. Maar laten we beginnen met de PrayerPoints.

meisje aan het bidden

1

Het eerste punt waar ik dankbaar voor ben is dat ik genoeg inkomen heb. Dit is lang niet altijd vanzelfsprekend, ik heb bijvoorbeeld de afgelopen 7 maanden geen baan gehad. Hier was ik best wel zenuwachtig over maar ik heb God de controle gegeven. Hij weet waar ik het beste tot mijn recht kom en wat Zijn plannen voor mij zijn. Nu heb ik dus een baan met super leuke collega’s! Ik ben dankbaar dat ik weer kan gaan sparen maar ook heb geleerd hoe ik beter met geld om kan gaan omdat het soms krap was.

2

Een punt om voor te bidden: de niet ‘christelijke’ mensen om me heen. Nu is christelijk zijn een relatief begrip maar ik bedoel daarmee alle mensen die Jezus niet kennen als hun persoonlijke Redder en beste Vriend. Ik vind het pijnlijk om mensen te horen vloeken met de Naam van mijn Vader en zou willen dat zij Hem ook kenden zoals ik Hem ken. Daarom wil ik God vragen om de juiste persoon op hun pad te brengen zodat ze Hem leren kennen.

vader met kinderen en bidden

3

Gelijk daarna besef ik ook dat ik een lichtje ben voor de mensen om me heen. Ik wil God vragen om dat lichtje in mij aan te blijven wakkeren. Hij mag mij inzetten in Zijn koninkrijk en daarom wil ik graag dat Hij mij volledig uitrust met de dingen die ik daarvoor nodig heb. Ik wil groeien in de vrucht van de Geest: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing (Gal. 5: 22/23). Door dit steeds meer uit te gaan dragen hoop ik dat God door mij heen kan werken.

4

Als laatste wil ik bidden voor mijn broers en zussen in landen waar ze niet vrij zijn om Jezus te erkennen als God. Ik wil ze Gods vrede toebidden en God vragen om het leiden wat sommigen doen niet vruchteloos te laten zijn. Zodat ze volharden in het geloof en ondanks hun, soms benarde, situatie toch laten zien wie God is. Dat zelfs hun martelaren uiteindelijk zien wie Jezus is. Net als de soldaat onder Jezus kruis die riep: ‘Deze man was werkelijk de Zoon van God’. (Mat. 27:54) Jezus is het waard.

Militair en bidden voor vrede

Graag wil ik afsluiten met het gebed:

Lieve Vader,

Dankuwel dat ik zo vrij bij U mag en kan komen. Ik besef dat er zoveel mensen zijn die dat niet kunnen en dat vind ik heel verdrietig. Dank U dat U deze mensen zegent en doorzettingsvermogen geeft zodat ze niet opgeven. Heer, laat hun lijden niet voor niks zijn. Geef ze Uw vrede zodat ze beseffen dat ze nooit alleen zijn en er mensen zijn die voor ze bidden.

God, ik wil U ook vragen om de vrucht van de Geest door mij heen duidelijk zichtbaar te maken. Er zijn zoveel mensen die U niet kennen of wíllen kennen. En als dat mij al pijn en verdriet doet, dan is dat voor U nog tig keer zo erg. Vader, help mij op U te vertrouwen als u mij wilt inzetten in mijn omgeving zodat ik Uw onvoorwaardelijke liefde mag doorgeven. Dan wil ik U ook meteen vragen of U de mensen in mijn omgeving open wilt stellen voor het Goede Nieuws. Dat hun hart nieuwsgierig mag worden naar U en dat ze zich zullen realiseren dat er meer is in dit leven dan school, werk en privé.

Heer, dank U dat U mij heeft geplaatst in een team vol warme mensen op mijn nieuwe werk. Dank U dat ik heb mogen leren van de afgelopen 7 maanden maar nu ook verder kan groeien in deze nieuwe kans. Heer U zegent het werk wat ik doe en alles wat ik onderneem(Psalm 90), dank U daarvoor.

Dit alles wil ik U danken en vragen in de Naam van Jezus. Amen.

 

Een goede woensdag gewenst,

Naomi

Photo 1 by Naassom Azevedo on Unsplash

Photo 2 by Jude Beck on Unsplash

Photo 3 by Stijn Swinnen on Unsplash

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.