Hoe ik door de Heilige Geest geleid word!

Hoihoi, fijn dat je een kijkje neemt hier! Ik wil vandaag een wat persoonlijkere blog met jullie delen. Zelf vind ik het soms lastig om te weten wanneer ik de Heilige Geest tot mij hoor spreken. Toch heb ik door de jaren heen wel gemerkt dat dit vaak gebeurd. Ondertussen heb ik vaak door wanneer de Heilige Geest tegen mij praat en dat wil ik ook met jullie delen. Dus lees lekker verder, ik hoor overigens graag hoe jullie Gods Geest verstaan!

Heilige Geest, oude man in een kerk.

Eén van de meest opvallende manieren voor mij om God te ervaren is het kippenvel wat ik soms krijg tijdens gebed. Wanneer ik met God praat en mijn hart voor Hem open stel voel ik vaak een hele diepe kippenvel. Het soort wat niet door de kou komt ;) Het voelt haast als een warme deken van Gods aanwezigheid. Ik kan daar echt diep door geraakt worden. Ik wil mijn best doen om een goede relatie met mijn Hemelse Vader te krijgen en op dat soort momenten voelt God zó dichtbij. Op deze manier heb ik ook echt het idee dat de Heilige Geest mij het vertrouwen geeft dat God mij hoort.

Iets wat ik geleerd heb in de tijd dat ik mijn relatie met God verdiepte, is luisteren naar de gedachten in je hoofd. Hoewel het lang niet altijd gedachten van de Heilige Geest zijn, heb ik in de loop van de tijd leren onderscheiden wat het wel is en wat niet. Nu vind ik het wel heel lastig om altijd deze gedachtegang te volgen. Ik durf niet altijd op vreemden af te stappen met de woorden die God in mijn mond legt maar hier werk ik aan! Ik kan soms heel spontaan denken aan iemand waar ik al tijden geen contact mee heb gehad, ik zal even een voorbeeld geven van moment met een vriendin, die ik in mijn tussenjaar als au pair ontmoet heb. Ik had die week al een aantal keer gedacht van: hey ik moet haar nodig weer eens een berichtje doen. Dit stelde ik steeds wat uit, tot ik op YouTube een filmpje keek waar werd gesproken over vrienden die vragen of ze ergens voor kunnen bidden. Dat sprak me aan, de eerste persoon die in me opkwam om dat naar te sturen was deze vriendin. Dus ik heb haar gevraagd of ze nog iets had waar ik voor kon bidden en hoe het met haar ging. Haar reactie? ‘Heeft God je gestuurd ofzo? Dit is precies wat ik nodig had.’ Voor mij gaf dit ook weer aan dat ik niet altijd zo eigenwijs moet doen maar gewoon God moet vertrouwen en als Hij iemand op mijn hart legt, ik deze persoon geef wat God wil dat ik geef.

vriendinnen omarmd, laten leidden door de Heilige Geest.

Naast dat God mij op deze manier laat investeren in de mensen om mij heen, gebeurd hetzelfde bij onbekenden. Dit vind ik nog steeds lastig, ik zou graag op iemand af durven stappen en praten met iemand. Toch houdt dat onbekende mij vaak tegen. Maar God blijft spreken, Hij moedigt mij aan om met mensen in gesprek te gaan. Bijzonder genoeg laat God dan ook precies weten wat ik moet zeggen. Ik voel aan bij wie ik wel moet zijn en bij wie niet. Ik heb een keer bij een jonge vrouw in de trein gezeten en het moment dat ze tegenover me kwam zitten, wist ik dat er meer was aan haar dan alleen wat ik zag. Ik discussieerde met God of ik haar moest aanspreken. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan maar ik herinner me dit soort momenten nog steeds.

God is aan het werk, lieve mensen. Wij mogen soms het idee hebben dat God maar zo wat doet maar dat is niet waar! Als wij ons openstellen wil God een ieder van ons gebruiken om Zijn plan uit te voeren. De vraag is alleen: durf je? Nu is dit gelukkig niet een vraag die je moet beantwoorden met een ja of een nee. Het is een leerproces, vandaag misschien nog niet maar morgen. Vraag God om jou de moed te geven om Zijn wil te doen. Je leven zal veranderen! En misschien nog wel beter: dat van anderen ook!

Geef God de kans om met jou te werken,

Gods zegen toegewenst,

Naomi

 

Photo 1 by Stefan Kunze on Unsplash

Photo 2 by Becca Tapert on Unsplash

Eén reactie

  • Rebecca

    Mooi verhaal, interessant hoe jij dat ervaart. Vind het vaak ook zo spannend, dat afstappen op onbekenden.. Maar net zo goed zoiets vragen aan mensen die ik wel ken. Want wat als ik het fout heb.. Is natuurlijk niet zo erg, maar in je hoofd lijkt zoiets gelijk zo groot en erg.
    Ik vind het leuk om je blog te lezen, je bent zo open en eerlijk, dan krijg ik snel het idee dat ik je al een beetje ken. Ga vooral zo door! :)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.