PrayerPoints #1

Goeiemorgen! Het is bijna weekend, wat een heerlijk vooruitzicht vol met leuke dingen. Voor het weekend wil ik iets nieuws introduceren: PrayerPoints! Aanstaande woensdag (14 maart) is het weer biddag dus wilde ik vast in de stemming komen en vandaag Prayerpoints delen met jullie. Ik vind het namelijk erg belangrijk om met God te praten door middel van gebed. En niet alleen op bid- of dankdag, juist óók elke andere dag van het jaar. Mijn moeder vind het altijd heerlijk om te zingen -en dat doet ze dan ook véél te vaak;)-…. Misschien kennen jullie het lied wel: ‘Tel uw zegeningen’. Ik heb de neiging om dat te weinig te doen, dus op deze manier hoop ik mijzelf en jullie te motiveren om mee te bidden en danken. Ik snap dat sommige punten heel persoonlijk kunnen zijn maar pas ze dan aan zodat ook jij je erin kunt vinden! En aan het eind wil ik ze verwerken in een gebed zodat jij met mij mee kunt bidden.

vrouw met bord 'give thanks', biddag en dankdag

1

Het eerste punt waar ik dankbaar voor ben is Gods plan. Ik heb heel veel plannen gemaakt in mijn leven maar God heeft vaak genoeg ingegrepen om mij te laten zien dat Hij een beter plan heeft. Dit zorgde soms best wel eens voor een teleurstelling als iets niet ging zoals ik het verwacht had maar God doet nooit dingen voor niks! Het heeft er voor gezorgd dat ik zulke bijzondere mensen heb mogen ontmoeten, God heeft door die mensen mijn toekomst veranderd.

2

God is trouw en daarvoor wil ik Hem danken. Soms ben ik zo druk met het leven van alle dag dat ik God op de achtergrond plaats en doe wat mij goed lijkt, wat ik wil en hoe ik het beste over kom. Je leest het al, heel veel ‘ik’. Ondanks dat ik soms niet bewust genoeg bezig ben met mijn Vader, is mijn Vader altijd bewust bezig met mij. Hij vergeet mij niet, Hij houdt nog net zoveel van mij als altijd. Hij blijft trouw, hoe vaak ik ook vergeet om trouw te zijn aan Hem.

3

Een zegening die vaak als vanzelfsprekend wordt ervaren is de Bijbel. Vandaar dat ik deze ook in dit lijstje wil zetten. Het is zo makkelijk om te vergeten dat wij in Nederland, zonder dat er iemand op onze deur klopt om ons in de gevangenis te stoppen, de Bijbel kunnen lezen. God maakt het ons zo makkelijk om naar Zijn stem te luisteren en Zijn woorden te lezen. Tegenwoordig is er zelfs een Bijbel in gewone taal, God zorgt!

biddag in de Bijbel

4

Naast dat we God mogen danken voor allerlei dingen wil ik ook tot God bidden. Vandaag wil ik bidden voor een hart dat nóg meer naar Hem verlangt. Ik wil God beter en beter leren kennen zoals Hij is. Mijn hart verlangt naar Hem maar de honger die ik naar God voel is groot, ik wil meer, ik heb Hem meer nodig dan ik zelfs soms besef. Daarom wil ik Hem vragen om mijn hart te vullen met verlangen naar Hem.

5

God vraagt ons ook heel duidelijk om te bidden voor Zijn volk Israël. Specifieker zelfs nog: voor de vrede van Jeruzalem (Psalm 122:6). Als God ons iets vraagt doet Hij dat niet voor niks, daar kunnen we van op aan. God heeft een plan met Jeruzalem en Zijn volk woont daar. Als we kijken naar alle problemen en ruzies die Israël heeft op wereldtoneel dan is dat alleen maar super logisch eigenlijk, dus laat ons bidden voor Israël.

Jeruzalem en biddag

Gebed:

Here God, trouwe Vader,

Hier op dit moment wil ik U danken voor Uw liefde, goedheid en geduld. Ik wil U danken omdat U mijn leven in Uw hand hebt. U heeft een plan met mij en daar ben ik alleen maar heel blij mee, ook al snap ik soms niet meteen waarom iets zo is. Help mij om te blijven vertrouwen op dat plan.

Ik dank U dat U trouw bent en ik daarom mijn vertrouwen op U mag stellen. U laat mij niet in de steek ook al weet ik dat ik U niet altijd de aandacht geef die U verdient.

Heer, dank U dat ik altijd de mogelijkheid heb om Uw woord open te slaan en te lezen wat U zegt. Tegelijk wil ik dan ook bidden voor de mensen waarbij dat niet kan, die vast zitten in een wereld waar U verboden bent. Ik wil U bidden voor standvastigheid voor deze mensen, dat ze U niet los laten en dat ze U blijven dienen wat er ook gebeurd.

Vader, U hebt ons gezegd om voor Uw volk Israël te bidden, voor de vrede van Jeruzalem. Daarom wil ik bidden voor Jeruzalem als stad, voor haar leiders, voor haar inwoners, dat daar vrede mag heersen omdat U dat wilt.

God, maak mijn hart hongerig naar U, dat ik steeds meer naar U ga verlangen omdat U zo’n liefdevolle Vader bent. Ik wil u een zegen vragen over deze dag en help mij om Uw plan, ook vandaag weer, te volgen.

Dit alles wil ik bidden in Jezus’ naam. Amen. 

 

Een goed weekend gewenst en tot maandag,

Naomi.

 

Photo 1 by Simon Maage on Unsplash

Photo 2 by Kiwihug on Unsplash

Photo 3 by Rob Bye on Unsplash

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.