3 redenen waarom vrouw zijn zo gaaf is!

Hoihoi! Morgen is het 8 maart en dat betekent dat het de Dag van de Vrouw is. Super tof natuurlijk en daar wil ik graag wat mee doen. Vandaag wil ik daarom alvast met jullie delen waarom ik vrouw zijn zo gaaf vind. Nu is dit voor iedereen anders dus mocht je nog een aanvulling hebben dan lees ik het graag in de reacties!

3 redenen waarom vrouw zijn zo gaaf is:

1. Jij bent gemaakt omdat God het wilde. In Genesis (2:18) staat heel mooi hoe God zag dat de mens (de man) niet alleen moest zijn maar iemand nodig had die het leven met hem kon delen en die hem kon helpen. God maakte de vrouw uit de man om zo de man en vrouw echt uit één te laten komen. God wilde iemand creëren die de man kan aanvullen. Wij vrouwen zijn niet hetzelfde als mannen, dat was nooit Gods bedoeling, wij zijn een aanvulling op de man. Tegenwoordig willen we zo graag hetzelfde zijn als de man maar God heeft ons juist speciaal gemaakt als vrouw, omarm dat!

vrouw met kitten

2. Een vrouw zorgt. In Spreuken 31 staat dé ode aan de vrouw. Hierin komt heel duidelijk naar voren hoe sterk, verstandig en hard werkend een vrouw kan zijn. Haar man ontbreekt het aan niets (vers 11). Ze is meer waard dan de duurste edelstenen, ze zorgt voor haar familie. Ze is een harde werker, wat zij wil krijgt ze ook (vers 16). Ook helpt ze anderen, ze zorgt en geeft liefde. Hoewel sommige mensen vinden dat hier het stereotype vrouw wordt neergezet vind ik het vooral heel bijzonder. Zoals in punt 1 al beschreven is vult de vrouw de man aan. Dit betekent dat de vrouw dingen kan wat voor de man moeilijker is. Vrouwen kunnen liefde geven, zorgen, hard werken. Ze straalt, als je haar ziet, zie je kracht en waardigheid. Hoezo stereotype vrouw? Ik zou er juist trots op zijn als ik kracht en waardigheid uitstraal! Wauw!

vrouw met lichtjes

3. Al die emoties… Tja, zie het als iets positiefs ;) God heeft ze gemaakt en ons laten zien dat wij ook daarin vaak anders zijn dan mannen. Het maakt de vrouw speciaal. Emoties. Niet omdat een man ze niet heeft maar omdat de vrouw ze uit. Vrouwen die durven zich kwetsbaar op te stellen, zich te laten zien. En die emoties kunnen gebruikt worden voor zoveel dingen! Bedenk eens hoe jij als vrouw je kunt inleven in anderen. Je weet hoe emoties zijn. Zo bijzonder dat onze Vader dat in ons gelegd heeft!

Dus als je morgen wakker wordt, bedenk dan nog eens hoe speciaal je bent en vooral: waarom. Dank God dat Hij jou zo bedacht heeft en dat jij daarom Zijn plan kunt uitvoeren, wat een zegen!

Een fijne woensdag gewenst,

Naomi

 

Photo 1 by Japheth Mast on Unsplash

Photo 2 by Guilherme Stecanella on Unsplash

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.