Top 3 leesplannen van YouVersion

Goedemorgen! Een frisse start van een nieuwe week. Ik hoop dat je een fijn weekend hebt gehad. Vanmorgen wil ik graag een Bijbelapp met jullie delen die sommigen al zullen kennen: YouVersion. YouVersion is een app waar je naast de Bijbel, ook een groot aantal leesplannen kunt vinden. Dit zijn dagelijkse overdenkingen gelinkt aan een thema en ze variëren heel erg qua lengte. Het ene leesplan is 3 dagen lang, het andere 365! Vandaag dus 3 van deze leesplannen van YouVersion die ik gelezen heb en waarvan ik denk dat ook jij daar wat mee kunt. Ik heb ze overigens in willekeurige volgorde neergezet!

Leesplannen van YouVersion bijbelapp icon

1. Zaden van de lente: een 40-dagen reis voor vrouwen

De eerste is speciaal voor vrouwen. Een mooi leesplan om mee te beginnen, de lente is in aantocht en de échte kou hebben we vorige week al het raam uitgebonjourd. (Je hoort het al, ik ben een grote fan van zomer en warmte!) De beschrijving van het leesplan is als volgt: de Bijbel gebruikt vaak seizoenen om Gods werk in ons te illustreren. Deze 40 dagen van overdenkingen voor vrouwen gebruikt een tuin als metafoor voor het groeien in Christus. Elke dag zal je een ‘Zaadje van Waarheid’ (een Bijbeltekst), aanwijzingen over hoe je het ‘Zaadje Plant’ (in je hart bewaren) en hoe je het ‘Zaadje Water Geeft’ (toepassen) krijgen. Wees verheugd! De Heer zal een mooie tuin naar Zijn beeld doen groeien en je hart zal overvloeien met de volheid van de Heer.

Ik vind de beschrijving erg mooi. En ook het doel van een leesplan komt hierin naar voren. Elke dag bewust stil staan bij de Bijbel, wat wil God vandaag tegen mij zeggen en hoe kan ik Zijn stem leren verstaan? Bij dit leesplan mag je leren groeien, zien wie jij bent, hoe anderen zijn door de ogen van onze Vader. Ook maakt het duidelijk dat je niet op stel en sprong moet veranderen. Er wordt een zaadje geplant. Niet een heel bos. Het zaadje mag groeien, vermenigvuldigen, uitdelen van wat het heeft. Geef het zaadje de tijd om te groeien en het zal een prachtige bloem worden. Dat is wat dit leesplan je wil meegeven. Klik HIER om het leesplan te openen en zie het voor jezelf!

zaadjes waaien weg leesplannen van YouVersion

2. #JESUS2018 – Daily Devotionals

Een heel ander soort leesplan maar niet minder mooi. Deze is speciaal gericht op Pasen. Over 27 dagen is het zover, dan mogen we weer Pasen vieren. Dit leesplan duurt 41 dagen maar is in mijn opzicht anders dan anderen leesplannen over Pasen. Ik merk aan mijzelf dat ik soms niet meer goed weet waar ik wat nieuws kan leren over Pasen, het is toch al snel hetzelfde verhaal wat ik al van kinds af aan hoor. Dit leesplan vind ik daarvoor een mooi alternatief, de beschrijving luidt: De tijd voor Pasen wordt al sinds honderden jaren gebruikt om bewust stil te staan over Jezus Christus. Mensen over de hele wereld overdenken dan in het bijzonder het lijden van Jezus. Duik in de laatste 24 uur uit het leven van Jezus. De dood van Jezus aan het kruis was namelijk niet het einde maar het begin van iets nieuws. ‘Want ik leef en ook jullie zullen leven’, Johannes 14:19.

In dit leesplan zie je een andere manier van Pasen vieren. Er is zo gigantisch veel gebeurd in de laatste 24 uur van Jezus’ leven. In #JESUS2018 vind ik het verleden toegepast op het heden. Wat deed Jezus in Zijn laatste 24 uur en hoe is dit op toepassing van mij? Het is realistisch geschreven maar daagt je uit. In de overdenking staat namelijk een actieplan. Iets wat ook jij kunt doen en waar je vandaag mee kunt beginnen. Bijvoorbeeld: Waar kan jij vandaag een moedige getuigenis van jouw Jezus zijn? en, Neem je voor om vandaag opmerkzaam te zijn en een persoon een woord van bemoediging en hoop te geven. Hele concrete acties die elk mens doen kan. Dit geeft mij ook ideeën en inspiratie om actief bezig te zijn met Gods liefde en deze verspreiden. Dit leesplan kun je HIER vinden.

bidden, Bijbellezen, YouVersion leesplannen

3. Luisteren naar God

Last but not least: Luisteren naar God. Dit leesplan is wat korter, namelijk: 7 dagen. In deze 7 dagen wil de schrijfster je meenemen in de afleidingen die er zijn, afleiding van het verstaan van Gods stem. In de beschrijving staat: Amy Groeschel heeft dit zevendaagse leesplan geschreven in de hoop dat het je in verbinding brengt met het liefhebbende hart van onze Vader. Haar gebed is dat het je leert te voorkomen dat je je laat overstemmen door al het rumoer, zodat je je kunt focussen op Zijn stem.

Aan de hand van Bijbelteksten wil Amy ons laten nadenken over Gods stem. Ze begint heel duidelijk met hoe je Gods stem kunt verstaan en waar je God kunt vinden. Hierbij gaat ze steeds verder om te kijken naar de redenen waarom je Zijn stem juist níét verstaat. Want, hoe je Gods stem kunt verstaan is wel te leren maar de vijand, satan, vindt het maar al te leuk als je net even afgeleid wordt waardoor je Gods stem mist. God wil met je praten maar dat kan alleen als jij de afleiding herkent en weerstaat. Aan het eind van elke overdenking staat een Vraag aan de Vader en een aanbeveling voor een aanbiddingslied. Klik HIER om deze ook te lezen!

Dat was het weer voor vandaag. Ik hoop dat er iets tussen staat wat je aanspreekt en als je nog andere leesplannen hebt die je mij aanraadt, hoor ik dat graag!

Een gezegende week,

Naomi

Photo 1 by Dawid Zawiła on Unsplash

Photo 2 by Olivia Snow on Unsplash

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.